Wyszukiwarka
Liczba elementów: 4
Aktualności
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
Statyczna treść
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
więcej >>
Dodaj do planera
Gastronomia
Zbrosławice
Z włoskiego Collina znaczy wzgórze, a restauracja znajduje się pod wzgórzem w Zbrosławicach. To tu przez ostatnich 9 lat budowało się wyjątkowe miejsce. Właścicielami są restauratorzy ze Śląska: Zbigniew i Beata Tucholscy, dlatego tradycja musiała się tu pojawić, choć restauracja podąża za światowymi trendami.
więcej >>
Dodaj do planera
Gastronomia
Zabrze
Szyb Maciej to zespół obiektów dawnej Kopalni Węgla Kamiennego „Concordia" położony w dzielnicy Zabrza – Maciejowie. Aranżacja wnętrza, nawiązuje do trendów obiektów postindustrialnych. Warto więc skusić się na doskonały posiłek i chłonąć również niepowtarzalną atmosferę tego miejsca. Niemal codziennie restauracja tętni życiem - nie tylko tym związanym z kulinariami. Ciekawe wystawy, koncerty, warsztaty kulinarne, spotkania różnych społeczności, konferencje tematyczne – to tylko niektóre z wydarzeń, których świadkiem może być każdy, kto odwiedzi Szyb Maciej.
więcej >>
Dodaj do planera