Z włoskiego Collina znaczy wzgórze, a restauracja znajduje się pod wzgórzem w Zbrosławicach. To tu przez ostatnich 9 lat budowało się wyjątkowe miejsce. Właścicielami są restauratorzy ze Śląska: Zbigniew i Beata Tucholscy, dlatego tradycja musiała się tu pojawić, choć restauracja podąża za światowymi trendami.
Kucharze inspirują się kuchnią włoską i tradycją Italii – co tydzień od czwartku do wyczerpania zapasów restauracja zaprasza na świeże owoce morza, ale nie zapomina także o naszych regionalnych śląskich smakach. W karcie znajdziecie Państwo tradycyjne śląskie potrawy: roladę wołową z kluskami i modrą kapustą oraz królika z dodatkami. Tradycyjny polski rosół gotowany jest zawsze wcześnie w niedzielę, a słodkie racuchy z gruszką i sosem malinowym przygotowywane są przez cały tydzień.
Co kilkanaście dni pojawiają się aktualne sezonowe dania ze świeżymi dodatkami, które hodowane są we własnym ogródku.
Lokal jest członkiem Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
W menu Śląskie Smaki polecamy: