Wyszukiwarka
Liczba elementów: 5
 Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” okazał się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Zainteresowanie klientów i samych restauracji sprawiło, że już kilka miesięcy po inauguracji Szlaku pracowano nad jego rozszerzeniem. Dziś w projekcie uczestniczy 35 lokali z terenu całego województwa śląskiego. Oferta menu Śląskie Smaki wzbogaciła się o nowe, często prawie zapomniane potrawy kuchni śląskiej, jurajskiej i beskidzkiej. Z pewnością jest to najsmaczniejsza turystyczna oferta w kraju!
 Szlak Kulinarny "Śląskie Smaki" znalazł się wśród 13 wyróżnionych przez dziennikarzy Gazety Wyborczej. W materiale opisano atrakcje, które powstały w 2012 r. i te, które dzięki unijnym funduszom zyskały nowy blask. 
 Już w najbliższy wtorek, 23 października, odbędzie się konferencja prasowa, inaugurująca działalność Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki". Prezentacja 23 lokali tworzących nowy markowy produkt turystyczny województwa śląskiego, połączona z wręczeniem certyfikatów członkostwa w Szlaku Kulinarnym, zorganizowana zostanie w hotelu Qubus w Katowicach. Początek o godz. 12.00. Serdecznie zapraszamy!
Kuchnia śląska jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych kuchni regionalnych w Polsce. Każdy wie, że rolada z kluskami i modrą kapustą, to danie wywodzące się ze Śląska, tak jak szampan z regionu Champagne. W menu restauracji Szlaku znajdziemy jednak i specjały kuchni beskidzkiej, jurajskiej, czy zagłębiowskiej. Zalewajka, beskidzkie placki z blachy ze szpyrkami (skwarkami), czy serula (rodzaj żuru na maślance), to tylko niektóre z ponad 100 dań regionalnych jakie serwują restauracje Szlaku.
więcej >>
Dodaj do planera