Wyszukiwarka
Liczba elementów: 7
Za nami 14 Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się w pięknym parku przy Pocysterskim Zespole Klasztorno-Pałacowym w Rudach. W konkursie kulinarnym wzięło udział piętnaście drużyn.
Lista drużyn, które zawalczą o tytuł Eksperta Śląskich Smaków!
Podzamcze
Pole namiotowe w Podzamczu niedaleko Grodu na Górze Birów.
więcej >>
Dodaj do planera
Podzamcze
Pole namiotowe znajduje się w gminie Ogrodzieniec w malowniczym zakątku Jury Krakowsko - Częstochowskiej co gwarantuje udany wypoczynek.
więcej >>
Dodaj do planera
W ofercie: lody gałkowe, napoje, fast food i jedyne w okolicy bubble waffle.
No i wszystko jasne! Konkursowe jury wynrało zwycięzców festiwalowych zmagań. Ekspertami Śląskich Smaków zostali: - w kategorii amatorów: 1. Team Rodzinny 2. Nina z Familijom 3. Kostkowianki - w kategorii uczniów szkół gastronomicznych: 1. Dziewczyny z gastronoma 2. Chłopcy z gastronoma 3. Łobuzice Wszystie 3 drużyny reprezentowały Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska-Białej. - w kategorii profesjonalistów: 1. Stara Piekarnia z Pszczyny 2. Frykówka z Pszczyny 3. Restauracja Hotelu Styl 70*** z Piasku Dzięujemy za wspólną zabawę i gratulujemy zwycięzcom. Wkrótce relacja zdjęciowa.
  Przypominamymy, że do piątku czekamy na zgłoszenia drużyn, chcących wziąć udział w konkursie kulinarnym VIII Festiwalu "Śląskie Smaki". Tegoroczna edycja imprezy odbędzie się w sobotę, 15 czerwca, w Bielsku-Białej. W rywalizacji o Złoty Durszlak i zaszczytny tytuł Eksperta Śląskich Smaków 2013 mogą wziąć udział gotujący amatorzy, uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonalni kucharze z całej Polski. Warunek jest jeden - przygotowane potrawy mają mieć związek z tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego.  Jury będzie oceniało przystawki lub desery, zupy oraz dania główne. Regulamin konkursu oraz karty zgłoszenia zamieszczone są poniżej.