Wyszukiwarka
Liczba elementów: 85
"Na szczycie" to magazyn dla ludzi wolnych, kochających góry, szlaki, wspinaczkę i każdą formę aktywnego wypoczynku nad poziomem morza. W Polsce i za granicą. Od trekkingu, przez alpinizm, aż po weekendowy spacer z rodziną. Rozmowy z himalaistami, głos ludzi gór i testy sprzętów. Wszędzie tam, gdzie można dojść, dobiec i dojechać na rowerze.
Ukazał się nowy numer magazynu Świat Podróże Kultura, w którym znalazł się również materiał przygotowany we współpracy ze Śląską Organizacją Turystyczną pt „Śląskie - z przyrodą za pan brat!”.
To będzie udany weekend! Pod warunkiem, że wybierzecie najnowszą propozycję PASCAL - POLSKA NA WEEKEND.
WYBIERZ ŚLĄSKIE Rusza kampania „Wybieram Śląskie”. Znane osoby z regionu zachęcają do odpoczynku w województwie śląskim
"Na szczycie" to magazyn dla ludzi wolnych, kochających góry, szlaki, wspinaczkę i każdą formę aktywnego wypoczynku nad poziomem morza.
To produkty tradycyjne, ekologiczne, wytwarzane przez rodzimych producentów na terenie województwa śląskiego. Grupa wytwórców, którzy z pasją i dbałością przygotowali dla Was to co najlepsze.
więcej >>
Dodaj do planera
W związku ze stanem pandemii Śląska Organizacja Turystyczna podjęła decyzję o zmianie terminu dorocznego Festiwalu Śląskie Smaki. Festiwal co roku cieszy się ogromną popularnością w całym regionie. Nowy termin Festiwalu Śląskie Smaki to 13 września 2020 roku.
Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami. Organizując kolejne edycje Festiwalu „Śląskie Smaki” zauważyć można nie tylko wzrost zainteresowania lokalnymi smakami, a nawet masową modę na kulinaria potęgowaną m. in. programami telewizyjnymi. Wielką szansą dla województwa śląskiego jest właśnie turystyka kulinarna, dlatego już od 2010 r. projekt „Śląskie Smaki” stale się rozwija.
5 x Śląskie - przez pryzmat imprez! w magazynie Świat Podróże Kultura
Rudy
Nie ma lepszej okazji niż Festiwal, by spróbować swoich sił w roli szefa kuchni! W konkursie kulinarnym do walki o złoty, srebrny lub brązowy Durszlak oraz o tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” stanąć może każdy: profesjonalny kucharz, uczeń szkoły gastronomicznej i amator gotowania. W tych kategoriach zmierzą się ze sobą miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego. Łącznie do konkursu mogą stanąć 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą startować w składzie do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – do 2 osób.
więcej >>
Dodaj do planera
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” zyskał trzy nowe restauracje.