Wyszukiwarka - dziedzictwo kulturowe
Liczba elementów: 17
Niezaspokojone pragnienie pokazania więcej, dążenie do przesuwania granic artystycznego wykorzystania drewna osiki (Populus Tremula), osikowego „płótna” znalazło wyraz w nowej marce - Aspen Art Natural Design gdzie dokonujemy jeszcze głębszej transformacji polskiej tradycji w nurcie nowoczesnego designu.
więcej >>
Dodaj do planera
Chociaż nasza winnica jest jeszcze bardzo młoda, już zdobywa uznanie w perspektywie zarówno lokalnej, jak i krajowej. Mieścimy się w Myszkowie na ulicy Szczyglej, W pobliżu Szlaku Orlich Gniazd, wśród lasów oraz dzikich łąk.
więcej >>
Dodaj do planera
Cianowice Duże
Solaris, Cuvee Verte, Muscaris, Pejzaż, Miraż, Cuvee Blanc, Katharina
więcej >>
Dodaj do planera
Z połączenia elementów regionalnej polskiej tradycji z nowoczesną formą wyrazu i użyteczności, stworzyliśmy nową technikę rękodzielniczą - Aspen Craft.
więcej >>
Dodaj do planera
Wina są odbiciem roku w którym dojrzewa winorośl i w którym powstają. Ich jakość jest ściśle uzależniona od przebiegu pogody, temperatur, ilości opadów deszczu, nasłonecznienia jakim są poddane krzewy. Nie jest sztucznie zmieniany ich charakter poprzez stosowanie zabiegów enologicznych polegających na odkwaszaniu czy dosładzaniu.
więcej >>
Dodaj do planera
Własne przetwory owocowo - warzywne oraz wyroby cukiernicze produkuje i serwuje Poziom 511 Design Hotel & SPA.
więcej >>
Dodaj do planera
W samym sercu Ojcowskiego Parku Narodowego, około 1km od parkingu pod Zamkiem w Ojcowie przy punkcie widokowym Jonaszówka , na skrzyżowaniu szlaków do Groty Łokietka, Bramy Krakowskiej i Doliny Sąspowskiej znajdziemy Pstrąga Ojcowskiego. W ogródku grillowym serwowane są oryginalne Pstrąg Ojcowskie w wersji wędzonej lub grillowanej. Do dyspozycji Gości jest około 60 miejsc siedzących, duży na 160m2 taras wraz z leżakami oraz łódkę.
więcej >>
Dodaj do planera
CHLEB TATARCZUCH Z ŻAREK NA LIŚCIE PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH W MINISTERSTWIE ROZWOJU ROLNICTWA I ROZWOJU WSI.
więcej >>
Dodaj do planera
Złoty Potok
Pstrągarnia w Złotym Potoku jest najstarszym tego typu gospodarstwem hodowlanym na terenie Europy kontynentalnej. Stawy na rzeczce Wiercicy (Jura Krakowsko-Częstochowska) zbudował hrabia Edward Raczyński, właściciel złotopotockiego majątku ziemskiego. Urządzenie stawów zlecił najlepszemu ówczesnemu specjaliście - inżynierowi Michałowi Girdwoyniowi. Pierwsze stawy zarybiono w 1881 roku pstrągami sprowadzonymi z Kalifornii w Stanach Zjednoczonych.
więcej >>
Dodaj do planera
Wszystkich pasjonatów wina, sera, ogrodnictwa i ogólnie przyrody zapraszamy do nas a i w okolicy znajdziecie mnóstwo atrakcji do spędzenia wolnego czasu i oderwania się od codzienności. Zapraszamy serdecznie .
więcej >>
Dodaj do planera
Sery wytwarzamy z mleka 100% koziego, niepasteryzowanego, pochodzącego tylko od kóz z gospodarstwa, wypasanych na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej.
więcej >>
Dodaj do planera
Rękodzieło regionalne wykonane w Polsce.
więcej >>
Dodaj do planera