RESTAURACJA MANZANA
(hiszp. jabłko) została otwarta w 2008roku. Powstała z pasji do prawdziwej kuchni meksykańskiej i latynoskiej i chęci zaszczepienia owej pasji i doświadczenia w Krakowie i na rynku polskim.
MANZANA korzysta z najbardziej świeżych produktów, importujac tylko te, które są niezbędne do utrzymania smaku i autentyczności potraw na najwyższym poziomie.
Zarówno kadra zarzadzajaca, jak i reszta zespołu posiada wysokie kwalifikacje. Znajomość języków obcych, sprawia, że nasi multikulturowi Goście uzyskują profesjonalną pomoc w głębszym poznaniu menu i wyborze najodpowiedniejszych dla nich dań.
W celu zapewnienia naszym Gościom najwyższej jakości obsługi, przeprowadzamy liczne kursy i szkolenia wzbogacające doświadczenia naszego zespołu.
Szefem kuchni w Restauracji Manzana jest Jeronimo Carillo który przybył do Polski z Meksyku przywożąc ze sobą zbierane w jego rodzinie przez pokolenia tradycyjne przepisy meksykańskie.
Pozostawiając miejsce na niezbędną kulinarną kreatywność i przygodę z kuchnią latynoską, przepisy te i koncepcje Jerenimo pozwoliły na podniesienie jakości i autentyczności naszych potraw.
Restauracja prowadzona jest przez Anetę Mikułę . Doświadczenie, pewność siebie i umiejętności jej sprawiają, że Manzana jest miejscem przyjemnym, mającym miłą, relaksujacą atmosferę, jednocześnie utrzymującym wysoki standard.
Jako barmani, swoje pasje realizują Paweł Różański i Kamil Wędzina. Używając wiedzy i umiejetności w sztuce przyrządzania koktajli, tworzą wyjątkowe drinki a w szczególnosci najlepszą w Polsce Margaritę. Chętnie dzielą się swoją wiedzą dotyczacą Tequili i innych alkoholi z naszymi Gośćmi.